Algemene informatie

Iedereen met een gezonde conditie kan zorgeloos aan een fiets- of wandelroute deelnemen. Bij deze vorm van vakanties gaat het immers niet om de prestatie, het fietsen of wandelen op zichzelf is het middel om op een aangename manier te genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Deze vakanties zijn individueel, want binnen de beperkingen van het programma ben je totaal vrij te doen en te laten wat je wilt. ’s Morgens start je wanneer het best past, geniet op je eigen tempo, stop waar en wanneer je het wenst en wees gerust, het roadbook leidt je via een duidelijk uitgestippelde route naar je gereserveerde overnachtingsplaats. 
Onze medewerkers hebben voor jou immers ter plaatse de rustigste en mooiste weggetjes uitgezocht. Slechts op enkele, verdere bestemmingen werken we samen met een lokale, professionele agent. Met je bagage geen gesleur, de nabrengservice brengt je bagage naar het volgende hotel.

HOTELVAKANTIES

Alle hotels in onze VOS Travel-arrangementen worden met uiterste zorg geselecteerd. In de hotels logeer je in kamers met minimaal douche& en wc. Naast een uitgebreid ontbijt krijg je bij half pension ’s avonds een keuzemenu met minimaal drie gangen voorgeschoteld. Reizen met een meer dan bovengemiddelde keuken worden met het icoontje extra culinair aangeduid. Als je het vooraf meldt, is een vegetarische maaltijd meestal mogelijk. Ook lunchpakketten kunnen bijna overal bekomen worden.

STANDPLAATSHOTELS
Wie niet telkens wil veranderen van hotel kan kiezen voor de formule standplaats hotels. Hierbij verblijf je gedurende de hele periode in hetzelfde hotel en krijg je in het roadbook een waaier van lusvormige routes om de streek te verkennen.

OOK VOOR DE KINDEREN 

Kinderen kunnen vaak hun ouders vergezellen tijdens de vakanties. Alleen hun fiets- en wandelervaring speelt een rol en vooral de tochten aangeduid met niveau 1 zijn geschikt. Op onze website treft u een apart menu met een overzicht van onze leuke fietsvakanties met kinderen.

PRIJZEN
Alle in de brochure vermelde prijzen zijn prijzen per persoon, op basis van een tweepersoonskamer. Voor singlekamers vermelden we een toeslag. De heen en terugreis zijn nooit in de vermelde prijs inbegrepen.
VOS Travel streeft steeds naar een maximale doorzichtigheid in zijn prijzen: alle vermelde prijzen zijn steeds inclusief reservatie- en/of administratiekosten en bijdrage tot het garantiefonds voor reisorganisaties en meestal ook inclusief lokale toeristenbelasting. Parkeerkosten zijn indicatief en mogelijk aan wijzigingen onderhevig.

DATA
Bij elke reis vind je de mogelijke aankomstdata. Vele reizen starten op zaterdag maar als de eerste wandeling of fietsrit lokaal is, kan je gerust ook de zondag aanreizen. De tweede vakantiedag wordt dan gewoon naar het einde van de reis verschoven. Je kunt ook steeds een extra nacht voor- of achteraf boeken. 

(KINDER)KORTINGEN
Bij reizen aangeduid met het icoontje genieten vlugge beslissers van een vroegboekbonus. Bij verblijf op dezelfde kamer van 2 volledig betalende personen kennen wij op basis van beschikbaarheid volgende (kinder)kortingen toe (tenzij anders vermeld): 0 - 2 jaar: - 100% 3 - 6 jaar: - 50% 7 - 11 jaar: - 25% ≥12 jaar: - 10%

NIVEAU
Het is niet eenvoudig vooraf een juiste en eenduidige inschatting te geven van het niveau. Vaak spelen een veelheid van factoren een rol: dagafstanden, windrichting, weersomstandigheden, aantal versnellingen van uw (huur)fiets, uw fysieke gesteldheid of een combinatie van deze. Onderstaande indeling is een globale en gemiddelde indicatie. Sommige reizen vallen tussen 2 niveaus in en worden dan ook aangeduid met een half icoontje van een fiets of wandelaar:

Lichte reis in vrijwel vlak of glooiend gebied. Wandelingen met een gemiddelde duur van 4 uur. Geen ervaring vereist.

 

Reis door licht heuvelachtig gebied, met langere gemakkelijke hellingen en korte, steilere hellingen. Enige ervaring vereist.

 

 

 

Reis door een heuvelachtig gebied, langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. Ervaring in heuvelachtig gebied gewenst

 

          

 

Reis door een bergachtig gebied met grote hoogteverschillen. Ervaring in heuvelachtig gebied gewenst.

 

BAGAGE-NABRENGSERVICE
De omvang van uw bagage wordt beperkt tot 1 reistas/koffer van max. 15 kg per persoon.

ROADBOOK+KAART
Het roadbook vormt zowat de “bijbel” van uw fiets- of wandelvakantie. Hierin staat alle informatie over heenreis, hotel(s) en een gedetailleerde beschrijving van de tochten. Daarbij vermelden we ook de toeristische info, geschiedenis en geografie van de regio, wetenswaardigheden en openingsuren van bezienswaardigheden, een kleine tip, een tof café of restaurant,... Het roadbook (in handig A5 pocketformaat) vermeldt de afstand in detail, per honderd meter. Een kilometer- of een stappenteller kan een aanrader zijn, maar is zeker geen must. Om uw comfort nog te verhogen, voegen wij bij elke boeking een gratis roadbookdrager. Deze kan met de bijgevoegde strips gemakkelijk op elk fietsstuur bevestigd worden en beschermt het roadbook(en de kaart) tegen mogelijke wind en regen. Je ontvangt van ons ook de best mogelijke detailkaart van de omgeving.

HUURFIETS
Op bijna alle bestemmingen zijn huurfietsen van het type citybike en elektrische huurfietsen (e-bike) beschikbaar. Ze zijn uitgerust met voldoende versnellingen en meestal met een bagagetas (tenzij anders vermeld in het roadbook). Om hygiënische redenen zijn huurfietsen nooit uitgerust met een fietshelm, maar om veiligheidsredenen raadt VOS Travel het dragen van een fietshelm wel aan. Wettelijk is het momenteel enkel verplicht in Spanje en Slovenië en voor kinderen en jongeren onder de 12 jaar in Oostenrijk en onder de 18 jaar in Tsjechië.

REISDOCUMENTEN
Wij vragen beleefd uiterlijk 1 maand voor vertrek de volledige reissom te betalen. Daarna zenden wij je meteen alle reisdocumenten met hotellijst, roadbook, kaart en toeristische informatie toe. Er wordt 1 pakket per kamer voorzien. Wil je een extra set, dan kan dat tegen bijbetaling van € 15 (graag bij reservatie doorgeven a.u.b.).

HOE (TIJDIG) BOEKEN?
Via het boekingsformulier op onze website (www.vostravel.be of www.vostravel.nl), telefonisch ofwel bij jouw reisagent. Om ontgoochelingen te voorkomen, is zeker in het hoogseizoen tijdig boeken noodzakelijk.
Bij boekingen binnen de 8 dagen voor vertrek brengen wij € 15 in rekening wegens extra communicatie- en verzendkosten per koerierdienst. Voor elke wijziging tot maximaal 4 weken voor aankomst in een reeds gemaakte boeking rekenen wij € 50 wijzigingskosten per persoon aan. Voor wijzigingen binnen de 4 weken voor aankomst kunnen hierop annulatiekosten van toepassing zijn.

GARANTIESTELLING
Onze algemene reisvoorwaarden vind jeterug op pag. 132 van onze brochure of op de website onder ‘Algemene voorwaarden’. VOS Travel is aangesloten bij het solidariteit reisgelden en bij de Geschillencommissie Reizen. Zowel Belgische als Nederlandse klanten van VOS Travel kunnen hierop beroep doen en zijn volledig verzekerd tegen financieel onvermogen van de reisorganisator VOS Travel. Naast de Europese Goederen en Reisbagageverzekering wordt deze garantiestelling ook begeleid door de Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus). VOS Travel handelt ook steeds in overeenstemming met alle ANVR-reisvoorwaarden.

PROFESSIONELE BEGELEIDING
VOS Travel is sinds 1995 een actieve vakantiespecialist en biedt naast de fiets- en wandelvakanties ook nog ski & snowboardvakanties aan. Voor de uitwerking van ons volledig vakantieaanbod worden wij met raad en daad bijgestaan door de medewerkers van Vlaamse Omnisport en door volgende professionele partners: Toerisme Vlaanderen, Fietsersbond, Werkplus, Decathlon, en Fietsen Moet Kunnen. Met speciale dank voor de foto’s: © zie pagina bronvermelding.

KWALITEITSGARANTIE
Graag ontvangen wij een berichtje als je hebt genoten van de reis. Daarom vind je op onze website een evaluatieformulier dat wij totaal vrijblijvend vragen in te vullen. Mochten er zich, ondanks onze vele inspanningen, tekortkomingen voordoen, laat ons dit eveneens weten zodat toekomstige reizigers van de aanpassingen kunnen genieten. Dit is onze beste kwaliteitsgarantie naar jou toe!

Favorieten Recent bekeken